In prosciutto gewikkelde Tilapiafilet met een verse tomatensaus

8 45 5 5
Aantal personen:
  • 4 grote tilapiafilets
  • 750 gr tomaten
  • 8 dunne plakken prosciutto
  • 2 teen knoflook
  • 1 ui klein gesneden
  • 1 el boter
  • verse basilicum
  • 1 el olie
  • zout en peper
  1. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaden.
  2. Snijd de tomaten vervolgens in grove blokjes.
  3. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook gedurende circa 10 minuten totdat de ui erg zacht is gebakken.
  4. Roer de tomaten bij de ui en knoflook en laat deze gedurende 5 minuten bakken totdat de vloeistof grotendeels verdampt is. Kruid op smaak met peper, zout en basilicum.
  5. Houdt de tomatensaus warm.
  6. Was de tilapiafilets en dep deze droog. Wikkel elke tilapiafilets in met prosciutto en zet dit vast met satéprikkers.
  7. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op behoorlijk hoog vuur. Voeg de tilapiafilets en bak deze 5 minuten per zijde totdat de vis gaar is.
  8. Verwijder de satéprikkers uit de vis en schep over elk stuk vis een grote schep tomatensaus. Dit gerecht smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld pasta.
Love to Cook