In bier gestoofde kip met mosterd

109 75 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kip (1,5 kg)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 120 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 50 cl bier
  • 2 el Amora Zachte Mosterd
  • 4 el crème fraîche
  • 1 el bloem
  • 2 el fijngehakte peterselie
  1. Snijd de kip in stukken. Pel en snipper de ui grof. Hak de knoflook fijn. Schrap de wortel schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Bak op middelhoog vuur de stukken kip rondom aan en bestrijk ze dan met de mosterd.
  3. Bak de ui, knoflook en het laurierblad een paar minuten mee. Strooi dan de bloem in de pan en laat ook deze even zachtjes meebakken.
  4. Voeg, als alles begint te kleuren, de paddenstoelen en de wortelplakjes toe en schenk het bier in de pan. Schep even goed om en breng aan de kook.
  5. Laat het gerecht op laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen. Draai 5 minuten voor het einde het vuur helemaal laag zodat het gerecht niet meer kookt. Roer de crème fraîche door het kookvocht en bestrooi de kip met fijngehakte peterselie.
Amora