Ile Flottante met noten

223 50 5 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 60 g gemalen noten
  • 60 cl halfvolle melk
  • 1 stokje vanille
  • 60 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • zout
  1. - Scheid het eiwit en -geel van de 4 eieren.
  2. - Klop de eiwitten stijf door er geleidelijk een snuifje zout aan toe te voegen.
  3. - Voeg daarna de gemalen noten toe (maar hoe een klein beetje apart om te decoreren)
  4. - Plaats dit mengel in een ronde, beboterde ovenschotel. Plaats die ovenschotel au bain-marie in warm water en laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 220°C.
  5. - Breng ondertussen de melk aan de kook. Voeg daar het vanillestokje aan toe.
  6. - Meng de eigelen met de kristalsuiker en meng er vervolgens de warme melk (zonder vanillestokje!) aan toe. Blijf roeren.
  7. - Doe dit mengsel daarna terug in de pan en laat op een zacht vuurtje aandikken. Het mengsel is klaar als het aan een lepel blijft kleven.
  8. - Doe het dan in een grote kom en laat afkoelen.
  9. - Haal het eiwit uit de oven en plaats het erop. Versier met de rest van de gemalen noten.
  10. - Serveer koud.
PetraS