IJstrifle met vers fruit en frambozensaus

29 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 sinaasappels
  • 1 kiwi
  • 300 g frambozen (vers of diepvries, ontdooid)
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 eetlepels frambozenconfituur
  • 4 sneden cake
  • 2 eetlepels frambozensiroop
  • 8 bollen Fermette-vanille-ijs
  • 4 dunne koekjes of wafeltjes
  • Extra: keukenrobot, staafmixer of zeef
  1. Schil 1 sinaasappel, verdeel in partjes, snij die in stukjes en vang het sap op. Pers de andere sinaasappel uit. Schil de kiwi, snij in 6 partjes en snij die in vier. Meng het gesneden fruit met 100 g frambozen, de blauwe bessen en het sinaasappelsap.
  2. Pureer 200 g frambozen met een keukenrobot of staafmixer of wrijf ze door een zeef. Roer er 2 eetlepels frambozenconfituur door.
  3. Besmeer 2 sneden cake met de rest van de confituur. Leg de andere sneden cake erop. Snij de cakesandwiches elk in 8 stukken. Leg ze onderin 4 brede glazen, bedruppel met de frambozensiroop en schep het gemengde fruit met sap erop. Zet de glazen en de saus tot gebruik in de koelkast.
  4. Schep in elk glas 2 bollen ijs. Verdeel de frambozensaus erover. Steek in elke bol een koekje.
Solo