Ijstaart met amandelkoekjes & advocaat

8 40 4 5
Aantal personen:
  • 500 ml light room
  • 2 dl advocaat
  • 3 eieren
  • 100 g merengue
  • 100 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 pak amandelbroodkoekjes
  1. Mix de eierdooiers met de suikers .
  2. Klop de room zo stijf mogelijk en voeg het bij het mengsel en ook de advocaat mag er dan bij.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig onder het mengsel..
  4. Begin met een dun laagje crème
  5. Bedek met 1 laagje koekjes dan een dikkere laag crème erop
  6. Bedek met terug koekjes en dan verkruimelde merinque en bedek met de rest van de crème.
  7. Plaats de doos met deksel in de diepvries en laat een nacht invriezen.
  8. Tip: vervang de advocaat door 5 soeplepels cacaopoeder voor een chocoladevariant.
  9. Tip2: Om de ijstaart gemakkelijk uit de diepvriesdoos te krijgen, bekleed ze eerst met plastiekfolie. Zo kan je de taart er uit heffen.
Reese