IJssoufflé van Grand Marnier

23 120 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr kristalsuiker en 8 eidooiers
  • 1 halve dl water en 75 cl room
  • 1 dl grand marnier(of andere likeur)
  1. Doe de eierdooiers in een keukenrobot doen en klop ze los op stand 2.
  2. Verwarm de suiker en het water tot 115°C. Git het dan straalgewijs bij de eierdooiers en klop tot het mengsel volledig koud is.
  3. Klop de room half op, op ijs, en spatel hem voorzichtig dan onder de eiermassa. Roer niet te fel, anders verlies je de luchtigheid. Spatel op het einde ook de likeur erdoor.
  4. Doe het mengsel in potjes en zet het ongeveer 3 à 4 uur in de diepvries.
  5. Serveer het bordje met enkele schijfjes sinaasappel of zeste van sinaasappel en cacaopoeder
hildeke3105
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtHerfst