Ijsbergslasoep

3 60 5 5
Aantal personen:
  • 2 wit van prei
  • 2 sjalotten
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 2 eetlepels margarine
  • 3 liter water
  • 3 blokjes groentenboullion
  • 25 cl room
  • 1 potje zure room
  • 200 gr garnalen (eventueel)
  1. de sjalotten en het wit vd prei in groffe stukken snijden.
  2. de margarine laten smelten, en de sjalotten en prei glazig laten worden.
  3. de sla in groffe stukken snijden en even opbakken, als alles mals is het water erbij doen en de groentenboullionblokjes
  4. ong een uurtje laten pruttelen op een zacht vuurtje
  5. dan kan je de soep mixen, room erbij
  6. indien nodig bijkruiden met peper en zout
  7. schep de soep in een bord doe er in het midden een lepeltje zure room en voor de niet vegetariƫrs wat garnaaltjes
Hélène Feyaert