iberische karbonade

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr karbonade
  • 1 ui en 2 wortelen
  • 2 stokken prei en 1 kg appelen
  • 1 a 2 glazen rode wijn
  • 1 l vleesbouillon (ongeveer)
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  1. Kook de karbonade in de vleesbouillon op een laag vuur samen met de grof gesneden groenten, een snuifje zout, en de wijn gedurende drie uren.
  2. Verwijder het bot terwijl de karbonade nog warm is.
  3. Kook de appelen en maak er een puree van.
  4. Laat de honing inkoken tot hij karameliseert.
  5. Voeg de balsamicoazijn toe en laat verder inkoken.
  6. Voeg een klein beetje water toe en kook het mengsel tot het indikt.
  7. Smeer de karbonade in met het honingmengsel en serveer met de appelpuree.
hildeke3105