Huzarensalade

3 120 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr vastkokende aardappelen
  • 3 worteltjes geschild in kleine blokjes
  • 2 appels zoet zure geschild in kleine blokjes meng met citroensap[
  • 1 el citroensap
  • 4 hardgekookte eieren gepeld en gehalveerd
  • 100 gr diepvries tuinerwtjes
  • 3 lente uitjes in ringetjes
  • 1 blikje corned beef in stukjes
  • 4 el zoetzure cocktail uitjes
  • 6 grote zoetzure augurken in blokjes
  • 8 el mayonaise of een slanke variant
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd peper en zout uit de molen naar smaak
  1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar, laat ze schrikken in ijskoud water en wrijf de schil eraf. laat afkoelen en snij in blokjes. Kook de erwtjes met de wortelblokjes 3 minuten en laat uitlekken en afkoelen. Meng aardappelblokjes met erwtjes en worteltjes met de corned beef en de appel.
  2. Voeg de lente ui ringetjes, cocktailuitjes en augurkjes toe aan het geheel.
  3. Roer de dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en peper en zout.
  4. Meng de helft van de dressing door de salade.
  5. Schik het geheel op een mooie schotel en werk af naar eigen inzicht met de gehalveerde gekookte eieren en ( eventueel, plakjes tomaat, radijs, augurk ect) en besprenkel met de rest van de saus.
Love to Cook