Huzarensalade voor een buffet of bij de BBQ

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 200 gr corned beef
  • 150 gr doperwtjes
  • 10 zilveruitjes kleingemaakt
  • 4 grote augurken in kleine blokjes gesneden
  • 1 zoete appel in kleine blokjes
  • 6 volle el mayonaise
  • 4 el witte wijn azijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 snuf peper en zout uit de molen
  1. Schil en kook de aardappels in een kippenbouillonblokje gaar. Pureer de aardappels als ze gaar zijn met een stamper en voeg de mosterd, witte wijn azijn en de mayonaise toe en meng het geheel goed door elkaar.
  2. Snij de corned beef in kleine stukjes en voeg deze bij de aardappelmassa en meng weer goed.
  3. Meng als laatste de doperwten, appel, zilveruitjes en augurkjes door het geheel. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. ( Eventueel nog wat mayo, mosterd en of witte wijn azijn)
  5. Neem een serveerschaal en bekleed deze eventueel met sla naar keuze. Leg er de salade op en bestrijk deze nog dun met mayonaise.
  6. Decoreer de salade naar eigen inzicht met ingrediƫnten die je lekker vindt. ( Uitjes, augurk, tomaat ei vlees, kappertjes enz )
Love to Cook