Hutsepot

16 120 5 5
Aantal personen:
  • 600 gr aardappelen
  • 200 gr wortelen
  • 3 uien
  • 1 bosje raapjes
  • 200 gr prei
  • 250 gr spruiten
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stuk soepvlees
  • 4 lapjes spek
  • 4 boerenworsten
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en maak de groenten schoon, snij alles in hapklare stukken.
  2. Stoof aardappelen en groenten aan in enkele eetlepels solo, kruiden met pezo.
  3. Doe het soepvlees, het spek, de tijm en de laurier bij de groenten.
  4. Vul aan met water tot alles onder staat, deksel op de pot en 90 minuten zachtjes laten garen.
  5. Bak de worsten in een eetlepel solo en doe ze het laatste kwartier bij de hutsepot.
  6. Dien op met mosterd en bruin boerenbrood.
Victor S.