Hutsepot

34 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 aardappelen
  • 1 prei
  • 2 rapen
  • 1/2 kleine kool
  • 1/4 knolselder
  • 4 wortelen
  • tijm en laurier
  • 250g gerookt spek
  • 2dl water
  • 1 el groentebouillon
  • worsten (1 p.p.)
  • evt spruiten naar believen
  1. Snij alle groenten grof en stoof de groenten aan in boter in een grote pot.
  2. Kruid af met peper en zout en voeg spek, tijm en laurier toe en het water met de groentebouillon.
  3. Laat verder rustig garen +/- 45 min.
  4. Let erop dat het niet aanbrandt en voeg evt nog wat water toe.
  5. Bak de worsten.
  6. Serveer met mosterd.
  7. Als je de hutsepot wil bewaren, laat hem goed afkoelen zonder deksel;
  8. (je kan de bodem van de pot in een bodem water zetten) en zet hem snel in de ijskast.
talleke001