Hutsepot

67 150 5 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg spiering
  • 1/2 kg soepvlees(van de platte rib)
  • 2 dikke uien
  • 250 gr wortelen
  • 3 preien
  • 1 selder
  • 2 raapjes
  • 750 gr spruiten(OF 1 groene kool)
  • 1 à 2 kg aardappelen
  • tijm,laurier,peper en zout
  1. Breng het vlees met 1à 2 liter water aan de kook.Snijd de groenten fijn
  2. Voeg de groenten bij de bouillon nadat deze afgeschuimd is.
  3. Kook gedurende 1 1/2 uur met de tijm en laurier.
  4. Schil en was de aardappelen en voeg ze bij de bouillon.
  5. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 30 minuten koken.
  6. Neem het vlees uit de hutsepot en snijd het in reepjes.
  7. Verdeel het vlees over de diepe borden en dien HEET op.
  8. mmmm. hartverwarmend...
Spruitje