Video afspelen

Hummus met pittige lamsspiesjes en een korianderslaatje

431 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ijsbergsla
  • 1 blikje maïs
  • 1 bosje koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kg lamsbout
  • 1 el Marokkaanse kruiden (ras-el-hanout)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  1. Pel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen. Snijd ze in blokjes. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem in kleine blokjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Doe de maïs in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Doe alles samen in een kom en voeg er gehakte koriander aan toe. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout, wat olijfolie en balsamicoazijn. Dek af met vershoudfolie en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Snijd de lamsbout in blokjes van 3 centimeter en doe ze in een kom. Kruid met de Marokkaanse kruiden en masseer ze in het vlees, zodat de smaak er optimaal indringt. Doe er twee eetlepels Solo vloeibaar bij zodat het vlees mooi kan marineren. Rijg het vlees op satéstokjes en zet de brochettes een half uurtje in de koelkast.
  4. Bereid intussen de hoummous. Doe hiervoor de uitgelekte kikkererwten samen met een geperst teentje knoflook, een eetlepel olijfolie en het sap van een limoen in de blender. Voeg er wat versgemalen peper en zout aan toe en mix tot je een mooie gladde massa hebt.
  5. Haal de lamsspiesjes uit de koelkast en rooster ze een tweetal minuutjes aan elke zijde op de grill of de barbecue.
Solo