Hummus met mango

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr kikkererwten
  • 40 gr sesampasta(tahin)
  • 80 gr vruchtvlees van verse mango in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen gehakte knoflook
  • vers sap van 1/2 citroen
  • tabasco naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • wat kerriepoeder ( optioneel)
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  2. Doe de kikkererwten, de tahin, blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap, tabasco en zeezout (naar smaak) in een keukenmachine of blender en mix tot een grove puree
  3. De hummus moet vochtig en dik zijn; als ie te droog is, voeg dan wat van het uitlekvocht van de kikkererwten toe. Ook lekker erbij een beetje kerriepoeder
  4. Dit is voldoende voor 250 gram hummus.
  5. Doe de hummus in een schone pot, dek af en zet in de koelkast. Daar blijft deze een paar dagen goed. (Tip: een laagje olijfolie over de bovenkant zorgt voor extra houdbaarheid).
Love to Cook