Huisgemaakte speculaas

391 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g Solo Margarine
  • 450 g bruine suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 ei
  • 750 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 15 g kaneel
  • 100 ml melk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de Solo samen met de bruine suiker in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa.
  3. Voeg zout, ei en honing toe, samen met de melk en blijf kloppen met de mixer.

  4. Zeef de bloem, het amandelpoeder, de kaneel, over het Solo-suikermengsel en klop verder tot een luchtig beslag.
  5. Laat het speculaasdeeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.

  6. Bestuif ’s anderdaags je werkblad met wat bloem en rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek dan je speculaaskoekjes uit in de gewenste vorm of versnijd het deeg in rechthoekjes.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de speculaaskoekjes. Schuif ze in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  8. Laat de speculaas afkoelen op een rooster.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht