Huisgemaakte Gezonde Bonbons

3 30 5 5
Aantal personen:
  • 100 gr dadels ontpit en klein gesneden
  • 100 gr pure chocolade 70 % cacao of hoger
  • 50 gr hazelnoten of amandelen
  • 25 gr roomboter ongezouten
  • 1/2 kop warme melk
  • 100 gr amandelen fijn gemalen + extra inrollen
  • 1 snufje zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 grote eetlepel crème honing
  • 1/3 geraspte sinaasappelschil
  • 1 kop fijne havermout
  1. Na de pittige Body Shape les kregen we van onze instructrice een zelfgemaakte bonbon aangeboden.
  2. Mmmm....... Net heel wat calorietjes verstookt en dan... snoepen? Ze werden ons als gezond aangeprezen en ach het was ook zo'n leuk gebaar op het einde van de laatste les dit jaar, dat we allemaal voor de bijl gingen en hebben geproefd. En ze zijn zeer de moeite waard.
  3. Ik kreeg haar recept. En als je de ingrediënten ziet, mogen ze van mij inderdaad het stempel GEZOND krijgen. De chocolade is er hoofdzakelijk om alles aan elkaar te "plakken" en is gezond vanwege het hoge cacao gehalte. De hoeveelheid is voor 24 stuks.
  4. Rooster de havermout goudbruin in een droge koekenpan. Zet opzij en rooster de hazelnoten. Hak ze grof.
  5. Meng in een grote kom de fijngesneden dadels met de havermout en de grof gehakte hazelnoten en de fijngemalen amandelen. Voeg de warme melk toe en roer alles goed door. Smelt de chocolade en de roomboter au bain Marie.
  6. Roer de honing door het chocoladeroomboter mengsel.
  7. Voeg het chocolade mengsel met het snufje zout, kaneel, sinaasappelrasp toe aan het dadelmengsel.
  8. Roer alles zeer goed door en laat minstens 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  9. Rol balletjes van het mengsel en rol ze daarna door cacao, gemalen amandelen , of kokos.
  10. Dek de bonbons af met huishoudfolie en laat minimaal één nacht in de koelkast.
  11. Met dank aan Yana mijn Body Shape instructrice.
  12. Op de foto enkele exemplaren gerold in cacao en in fijn gemalen amandelen. Vlak voordat ze een nachtje gaan rusten.
Love to Cook