Huevos à la flamenca

0 0 5 5
Aantal personen:
  • ui, look, olijfolie
  • serranoham
  • chirozo
  • tomaatpuree
  • tomaten
  • boontjes
  • erwtjes
  • paprika geroosterd
  • eieren
  • aardappelen
  1. Snij de ui en de spaanse peper fijn en hak de knoflook. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook zonder zdat ze echt bruin worden.
  2. Snij ook de tomaten, aardappelen, paprikas en Spaanse peper in kleine stukjes, voeg deze toe en bak nog 5 minuten. Snij de chorizo en de Serranoham in blokjes en doe ook deze erbij, samen met de doperwten. Laat alles goed roerend doorsudderen.
  3. Schep vervolgens het mengsel in een ondiepe ovenvaste schaal, of in 4 kleine individuele schaaltjes, liefst van aardewerk. Maak met een houten lepel kuiltjes voor de eieren. Breek die erin en bestrooi alles met zout en evt. wat gehakte peterselie.
  4. De ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven zetten totdat het eiwit zijn kleur heeft gekregen.
jeannine potti