Hotdog met kippenworst, erwtenspread en verse appelmoes

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuks hotdogbroodjes of piccolo's
  • 2 stuks kippenworst
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 1/2 citroen
  • 4 stuks appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel vanillesuikers
  • handvol sla naar keuze
  • handvol munt en basilicum
  • scheutje water
  • Solo bakken en braden
  • peper en zout
  1. Voor appelmoes
  2. Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  3. Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt hierin een klontje Solo margarine. Voeg ook een scheutje water toe. Stoof de appelstukken tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn.
  4. Strooi tussendoor wat suiker over de appels. Roer af en toe eens in de sudderende appels. Let erop dat het vuur niet te hevig is.
  5. Pureer alles met de KitchenAid.
  6. Voor de erwtenspread
  7. Pureer de erwten samen met de verse kruiden en de kruidenkaas, maar niet te fijn. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.
  8. Bak de worsten gaar in wat Solo bakken en braden.
  9. Snijd de broodjes open, besmeer met erwtenspread, leg er wat sla, een worst en een flinke lepel appelmoes op. Serveer meteen.
Helen Verhelst