Hot chocolate chicken

2 135 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 4 tl cacaopoeder
  • 1 tl djintan
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 4 el Bertolli olijfolie
  • sap van 2 sinaasappels
  • 4 el bruine suiker
  • zout
  • 100 g pure chocolade
  • Sweet Chilisaus
  • satéstokjes
  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Meng in een kom cacaopoeder, komijn, paprikapoeder, rode peper, oregano, knoflook, olie, sinaasappelsap en suiker door elkaar. Schep deze marinade door de blokjes kip en laat ze minimaal 2 uur staan.
  3. Verwarm de grill of de grillpan voor. Rijg de blokjes aan een sat├ęprikker en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Bestrooi ze met zout.
  4. Laat intussen de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven smelten. Besprenkel de sat├ęs met chilisaus en een beetje gesmolten chocolade.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht