Honingsafraancakejes met hazelnoten

275 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • paar draadjes safraan
  • 50 g gehakte hazelnoten
  • 100 g zachte Solo
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 75 g bloem
  • zout
  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2. Week de safraan in 2 eetlepels warm water.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
  4. Roer de Solo met de suiker in een paar minuten tot een romige massa.
  5. Doe de hazelnoten, de honing en de safraan met het weekwater erbij.
  6. Roer er een ei doorheen.
  7. Voeg het andere ei toe als het eerste volledig is opgenomen.
  8. Klop nog drie minuten tot een luchtige massa.
  9. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook een snuifje zout toe. Spatel dit alles snel tot een glad deeg.
  10. Bekleed de cakevormpjes met bakpapier en vet nog lichtjes in.
  11. Bak ze een half uur op 160 °C. Prik een satépen in een cakeje. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
Solo