Honingkoekjes

11 30 2 5
Aantal personen:
  • 125 g boter
  • 55 g kristalsuiker
  • 45 g bruine basterdsuiker
  • 115 g honing
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g tarwebloem
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat (baksoda)
  • 125 g poedersuiker
  • 1-2 el citroensap
  1. Voor 24 stuks:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  3. Klop de boter en beide soorten suiker in een middelgrote kom met een elektrische mixer lichtgeel en romig. Voeg de honing, de eierdooier en het vanille-extract toe en klop alles tot een geheel. Zeef de bloem en het natriumbicarbonaat erboven en klop met een houten lepel tot zich een zacht deeg vormt.
  4. Neem elke keer een eetlepel deeg en vorm er een rechthoekig koekje van, leg ze met 5 cm tussenruimte op de voorbereide bakplaten. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 10 minuten, of tot ze goudgeel zijn langs de rand. Laat ze een paar minuten op de bakplaten afkoelen en daarna op een rooster helemaal afkoelen.
  5. Doe voor het glazuur de poedersuiker in een middelgrote kom, Voeg voldoende citroensap toe om er een zacht, smeerbaar mengsel van te maken. Besmeer de koekjes met het glazuur zodra ze helemaal zijn afgekoeld.
  6. Honingkoekjes zijn tot drie weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.
  7. Uit: 'Koekjes', Veltman Uitgevers
lorevl