hongaarse stoofschotel

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkensschouder in d obbelsteentjes
  • 150 gr dikke spekblokjes
  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 3 st uien en 3 dl vleesbouillon
  • 1 dl rode tafelwijn
  • 2 dl zure room
  • 4 eetl bloem
  • 2 eeetl mild paprikapoeder
  • 100 gr boter
  1. verhit de boter in een pan met di!kke bodem en laatr daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren
  2. bestuif met bloem en kruid met peper en zout en paprikapoeder
  3. laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn
  4. laat onder deksel ong 45 min sudderen en voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprika's toe en laat nog eens 15 min meestoven
  5. roer er dan nu de zure room onder, laat kort indikken en breng op smaak met nog w at paprikapoeder indien nodig
  6. serveer met noedels
hildeke3105