Hongaarse steak met gebakken aardappelen

7 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 sjalotten
  • 250 g champignons
  • 1 tomaat
  • 4 steaks
  • 40 g boter
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 teentje look
  • 2 kl tomatenpuree
  • 1½ dl wodka, gin of jenever
  • 2 dl room
  • 2 el fijngesnedenpijpajuin
  • peper en zout
  1. Pel de sjalotten en snij ze in halve ringen.
  2. Wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  3. Pel en ontpit de tomaat en snij ze in dobbelsteentjes.
  4. Verhit een klontje boter in de pan en de steak langs beide zijden kruiden met peper en zout.
  5. Bak de steaks in de vetstof naar eigen voorkeur.
  6. Neem de steaks uit de pan en draai ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  7. Fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus.
  8. Strooi er paprikapoeder over, knijp er een teentje knoflook bij en roer er de tomatenpuree erdoor.
  9. Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room.
  10. Laat inkoken tot een gladde saus.
  11. Voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout.
  12. Serveer met rijst of gebakken aardappelen en strooi er de pijpajuin over.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303
Meer inspiratie

AardappelHoofdgerechtHerfst