Hongaarse goulash met seitan

11 0 0 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 75 g ontpitte groene olijven
  • 500 g tomaten in stukjes (uit blik)
  • 1 dl rode wijn
  • 350 g seitan
  • 1 kl rood paprikapoeder
  • 1/2 kl komijnzaad
  • 1/2 kl oregano
  • solo
  • peper
  • zout
  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Reinig de champignons. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes en de champignons en olijven in schijfjes.
  2. Stoof de uien glazig in wat solo.
  3. Voeg de knoflook, de paprika's en de champignons toe en laat ze even meestoven.
  4. Blus met rode wijn en voeg dan de tomatenstukjes toe. Kruid met paprikapoeder, komijnzaad, oregano, peper en zout.
  5. Snijd de seitan in stukken en bak ze in de pan aan alle kanten goudbruin.
  6. Voeg de seitan en de olijven toe aan het groentestoofpotje en laat alles pruttelen tot de paprika's gaar zijn.
sofied