Hongaarse Goulash met kip

16 120 3 5
Aantal personen:
  • 600 Gram Kipfilet
  • 50 Gram Solo margarine
  • 1 Stuk Rode paprika
  • 1 Stuk Groene paprika
  • 2 Stuk Grote uien
  • 250 Gram Champignons
  • 200 Gram Wortelen
  • 1 Potje Tomatenpuree
  • 1 Stuk Spaans pepertje
  • 1 El Paprikapoeder
  • 2 Stuks Teentje look
  • 1/2 Liter Water
  • 1 Stuk Takje tijm
  • 2 Stuk Laurierblaadje
  • Peper en Zout
  1. De kipfilet in stukken van een 3 cm snijden
  2. Bak ze bruin in de margarine
  3. De uien en de wortelen in grove stukken snijden en nog even laten meebakken met de kip
  4. Kruiden met peper en zout
  5. Ontdoe het Spaanse pepertje van de zaadjes en fijn snijden
  6. Voeg dit toe aan het vlees, samen met het paprikapoeder, de laurierblaadjes, de tijm en de fijngesneden look
  7. Overgiet met het water en voeg de tomatenpuree toe, goed omroeren en aan de kook brengen
  8. Van zodra het kookt nog een uurtje laten verder pruttelen op een laag vuurtje.
  9. Voeg de in reepjes gesneden paprika's en de in schijfjes gesneden champignons toe.
  10. Laat nog een half uurtje mee sudderen
cookingfan