Hongaarse aardappelschotel

14 60 1 5
Aantal personen:
  • snuifje marjolein
  • 1 blokje Knorr Bouillon Vlees Traditioneel
  • 2 kg aardappels
  • 2 ajuinen
  • 2 potjes zure room
  • 1 kg gehakt
  • 2 potjes tomatenpuree (groot)
  • 2 eetlepels paprikapoeder (mag meer)
  • teentjes look
  1. *kook de aardappels
  2. *snij de ajuintjes fijn en stoof ze
  3. *voeg er het gehakt bij en laat rustig bakken
  4. *voeg de paprika toe (eventueel marjolein, look)
  5. *voor de saus:
  6. -breng de tomatenpuree in een kom
  7. -meng met 2,5 dl water met het knorrbouillonblokje en laat even opkoken
  8. -van het vuur nemen en even laten afkoelen
  9. -de zure room eronder roeren en kruiden naar beleiven
  10. *schotel vullen als volgt: eerst scotel invetten, daarna een laagje aardappels in schijfjes,daarop een laagje gehakt,daarop een laagje saus
  11. -eindigen met een laagje aardappels en saus
  12. *schotel in de oven opwarmen op 175°C
  13. *smalkelijk!!
NelekeP
Meer inspiratie

AardappelHoofdgerechtWinter