HONDSHAAI MET OVENSCHOTEL VAN PREI EN AARDAPPELPUREE

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram hondshaai (schoongemaakt)
  • 1 kg aardappel (loskokend
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 40 gram boter
  • 1 dl melk
  • paneermeel
  • geraspte kaas
  • 3 preistengels
  1. Aardappelen schillen, in kleine stukken snijden en 20 minuten gaar koken in gezouten water.
  2. Prei in kleine stukken snijden en wassen.
  3. Prei een vijftal minuten gaar stoven in een pan met boter. Kruiden met peper en zout.
  4. Als de prei klaar is, leg hem als eerste laagje in een ovenschaal .
  5. Aardappelen afgieten en puree van maken door de aardappeltjes te pletten. Doe er eerst de melk bij. Daarna een dikke klont boter en 2 eieren toevoegen. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Pletten maar!
  6. Puree uitsmeren in een laag boven de prei.
  7. Bedekken met een fijn laagje paneermeel en geraspte kaas (van beide evenveel) en dit mooi bruin laten kleuren in een voorverwarmde oven. De oven op 200 graden zetten. Dit duurt ongeveer een kwartier, maar hou de oven altijd goed in de gaten!
  8. Hondshaai kruiden met peper en zout en in stukken van 10 cm snijden.
  9. Hondshaai enkele minuutjes laten garen in pannetje met boter op een matig vuur.
  10. Torentje maken van prei, puree en bovenop: de vis. Eventueel afwerken met een groen takje kervel. Smakelijk!
NelekeP