Homemade apple crumble pie

18 90 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr (patisserie) bloem
  • 250 gr boter (mals)
  • 180 gr suiker
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 grote appels
  • rozijnen
  • bruine rum
  • 50 gr bruine suiker
  • 5 gr kaneel
  • maple syrup
  • 150 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 300 gr bloem
  1. We beginnen met de kruimeldeeg.
  2. Hiervoer gebruiken we de eerste 6 ingrediënten.
  3. Boter, suiker en zout samen in de kom en met de keukenmachine goed mengen (best met een kneedhaak)
  4. Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij. Je kan ook een deel van de suiker vervangen door vanille suiker, dan zijn de stokjes overbodig.
  5. Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
  6. Meng verder tot een homogene massa.
  7. Doe de helft van de bloem erbij.
  8. Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
  9. Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
  10. Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
  11. Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten. En dan moet je weer even wachten voor je hem goed kan uitrollen.
  12. Puzzel hem in een springvorm en bak af op 180 graden. Dit zal ongeveer 15 minuutjes in beslag nemen. Goed in het oog houden dus.
  13. Voor de inhoud
  14. Week de rozijnen liefst een dag in de rum.
  15. Schil de appelen en snijd in schijfjes. Bak in een steelpan met bruine suiker, maple syrup en kaneel. Laat even sudderen tot de appeltjes gaar zijn. De rozijnen mogen er ook bij.
  16. Voor de crumble
  17. De laatste drie ingrediënten samen; 150 gr suiker en 200 gr bloem goed mengen. Dan de 300 gr boter erbij voegen en kneden tot je een schilferachtige kruimelende massa krijgt.
  18. Bijna klaar!
  19. Samenstelling:
  20. De voorgebakken kruimeldeeg vullen met de appeltjes en de rozijnen (je kan misschien ook wat citroen toevoegen om een iets minder zwaar dessert te creëren). Dan de crumble erover strooien en een beetje gelijk verdelen.
  21. Terug de voorverwarmde oven in op 180 graden. Ongeveer een half uurtje. Hou het in het oog.
ninabernaerts