Holsteiner schnitzel

12 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 kalfsschnitzels van elk 150 gr
  • peper & zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 el boter
  • 2 eieren
  • 4 anjovisfilets (blik)
  • 2 augurken
  • 1 citroen
  1. Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Verhit de olie en bak het vlees aan elke kant 3-4 minuten. Rooster intussen de sneetjes brood en besmeer ze met boter. Schep de schnitzels uit de pan, houd ze even warm en bak in het bakvet 2 spiegeleieren. Serveer de schnitzels op het brood. Leg een spiegelei op het vlees en garneer met ansjovisfilets, plakjes augurk en partjes citroen. Serveer er gebakken krieltjes bij.
  2. Tip:
  3. Neem in plaats van ansjovis sardientjes. Bestrooi het gerecht eens met 1 eetl. kappertjes.
Sambaatje