Hollandse heldere groentesoep

5 25 4 5
Aantal personen:
  • 1/4 bloemkool in kleine roosjes
  • 2 prei zonder het harde groen in halve ringen
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 1 ui in blokjes
  • 5 takjes snijselderij klein gesneden
  • 5 takjes krukpeterselie klein gesneden
  • 3 groente bouillonblokjes
  • 1 1/2 liter water
  • peper en zout naar smaak
  1. Breng de 1 1/2 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Voeg alle groenten toe en kook naar smaak beet gaar .Proef en zijn de groenten goed voeg dan de gesnipperde kruiden toe, eventueel bij gekruid met peper en zout en draai de warmtebron uit. Geniet van een caloriearm gezond soepje.
  2. Een heerlijke variatie hierop is om bij de groenten 250 gram in plakjes gesneden champignons toe te voegen.
  3. Liever niet vegetarisch? Dan kun je kippenbouillon of runderbouillonblokken gebruiken en soepballetjes toevoegen.
  4. Eigen recepten foto
Love to Cook