hollandse groentepaté

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 175 gr jonge of belegen kaas
  • 300 gr verse of diepvrieserwtjes
  • 350 gr wortelen
  • 250 gr champignons
  • 5 st eieren
  • 1 st citroen
  • 1 paar blaadjes tuinkers of kropsla
  • 1 beetje rozemarijn
  1. kook de erwtjes 8 tot 10 min in kokend water
  2. snij de wortelen in schijfjes
  3. doe hetzelfde met de champignons maar besprenkel met citroen
  4. blancheer(afzonderlijk) de wortelen en champignons in 3 min
  5. klop de eieren los en kruid met zout, peper, nootmuskaat en rozemarijn
  6. voeg er de groenten bij en de in zeer kleine stukjes gesneden kaas
  7. gied de bereiding in een beboterde cakevorm
  8. dek af met aluminiumfolie en bak gedurende anderhalf uur in voorverwarmde oven op 175°
  9. laat afkoelen in de vorm
  10. eens koud snij je in plakjes en garneer je met de sla
  11. smakelijk
hildeke3105