Hokey Pokey

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels golden syrup
  • anderhalve theelepel dubbelkoolzure soda
  1. Doe de suiker en de siroop in een pan en roer ze door elkaar. Als je de pan op het vuur zet, mag je niet meer roeren.
  2. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel eerst smelten en tot een soort drab worden, en dan tot een borrelende massa met de kleur van esdoornsiroopveranderen - dat zal een minuut of drie duren.
  3. Zet de pan van het vuur, klop de dubbelkoolzure soda door de massa en kijk toe hoe de siroop in een sissende wolk van luchtig goud verandert. Kieper de wolk onmiddellijk op eens tuk ingevette aluminiumfolie of op een stuk siliconen bakpapier.
  4. Verspinter de gestolde massa door erop te slaan in en berg glinsterende stukken en stukjes.
So-Phie
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht