Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

259 40 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 g groene linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 wortel
  • 0.5 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 4 kleine aardappeltjes
  • 1 eetlepels peterselie, gehakt
  • 100 g Comté, gemalen
  • 4 hoevekip filets
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Maak een bouillon van 500 ml water en het bouillonblokje.
  2. Fruit de linzen in een beetje olie.
  3. Voeg de ui en wortel toe en laat ze kort meestoven.
  4. Voeg de laurier en de tijm toe.
  5. Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat garen.
  6. Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water.
  7. Haal het pulp uit de aardappel en vermeng met de peterselie, de Comté en 1 eetlepel Solo Vloeibaar en kruid het mengsel naar smaak.
  8. Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel en hou ze warm.
  9. Bak de kip op een zacht vuur in een beetje Solo Vloeibaar.
  10. Blus na het bakken de pan met het linzenmengsel.
  11. Voeg indien nodig wat water toe.
  12. Schik het vlees op warme borden en giet het linzenmengsel erover.
  13. Werk af met de aardappels.
Solo