Hoevekip met grof zout, kruidenbouillon en gestoomde groenten

22 90 0 5
Aantal personen:
  • 2 kg grof zout
  • 100 g tuinkers
  • 5 dl gevogeltefond
  • 2 dl light room
  • 100 g wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • 200 g bloemkool
  • 150 g rapen
  • 1 hoevekip
  • 100 g eiwit
  • 200 g spinazie
  • 100 g kervel
  • 150 g courgettes
  • 200 g broccoli
  • 100 g babymaïs
  • 150 g lente-uitjes
  • 100 g prei
  • 200 g aardappelen
  1. Maak de hoevekip bakklaar en vermeng het zout met het eiwit.
  2. Leg aluminiumfolie op een schotel en bestrijk dit met een laag van het zoutmengsel. Schik de hoevekip in het midden en bedek die met de rest van het mengsel.
  3. Laat dit gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C braden (indien het zout te bruin wordt tijdens het bakken, kan je er aluminiumfolie over leggen).
  4. Haal de kip uit de oven en laat ze een kwartier rusten. Verwijder de zoutkorst.
  5. Maak de spinazie, de kruidkers en de kervel schoon. Blancheer ze in de gevogeltefond en voeg de light room toe. Mix het geheel en haal het door een puntzeef.
  6. Bind de saus nadien met de Solo waarin de bloem is gemengd.
  7. Maak de verschillende groenten schoon en kook ze kort in water.
  8. Schik de kip en de groentjes op een schotel en schik de groene saus erlangs.
Solo