Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

5 30 3 5
Aantal personen:
  • 200 gr bastogne of chocoladekoekjes
  • 150 gr boter
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 2 pakjes verse roomkaas ( Mon chou of Philadelphia
  • 400 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 blikjes vlavulling bijv aardbei
  1. Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat dit inweken tot je ze uit kunt knijpen.
  2. Smeer de springvorm in met een klontje zachte roomboter en bekleed de ingevette springvorm met bakpapier.
  3. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en doe de kruimels in de met bakpapier beklede springvorm. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Schenk dit over de kruimels, vermeng tot een stevige substantie en strijk het met een pannenlikker of met de achterkant van een opscheplepel egaal uit over de bodem. Zet dit weg in de koelkast om uit te harden
  4. Meng de helft van de suiker met de monchou (+ evt vanillesuiker als je dat lekker vindt). Roer dit goed door.
  5. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  6. Meng de monchou en de slagroom en roer dit tot een egale substantie.
  7. Knijp de gelatineblaadjes stuk voor stuk uit en voeg ze een voor een toe aan 2 eetlepels kokend water. Roer dit met een vork goed door en voeg het dan, al roerend, druppelsgewijs toe aan het monchou-slagroommengsel.
  8. Het hele mengsel over de bodem verdelen, gladstrijken en dan een nacht in de koelkast laten opstijven.
  9. Als laatste de vlaaivulling over de taart uitstrijken. Dan is de taart klaar om te serveren.
  10. Tips:
  11. Voeg ook eens klop-fix toe aan de slagroom om de taart nog iets steviger te krijgen.
  12. Neem in de zomer lekkere verse aardbeien of frambozen en verdeel deze in plakjes over de taart in plaats van de vlaaivulling.
  13. BRON: Plazilla.com
Love to Cook