Hinderagout

45 120 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg hinderagout
  • 2 grote uien
  • 2 grote wortelen
  • 1 teentje look
  • 250 gr champignons
  • 2 sneden spek
  • 200 gr ajuintjes (in azijn)
  • 1 bokaal wildfond
  • 25 cl rode wijn
  • p + z
  • 3 el bloem
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 el Tomatenpuree
  • peterselie
  • melk
  • solo
  1. Voorbereiding:
  2. Giet de azijn van de uitjes en zet ze onder in wat melk. Zet dit in de koelkast voor een paar uurtjes.
  3. Snij de ui en de wortelen in grote stukken. Snipper de look fijn. Snij het spek in stukjes.
  4. Bereiding:
  5. Smelt in een kom wat solo en braad hierin de stukken vlees bruin. Kruid met p + z.
  6. Strooi de bloem erover en laat nog even bakken. Daarna voeg je er de ui, look en wortelen aan toe. Roer nog even goed om en doe er dan de wijn en de fond bij en de tomatenpuree. Laat dit onder gesloten deksel zachtjes pruttelen.Ongeveer een 1 1/2 à 2 u. Roer af en toe eens om om aanbakken te voorkomen.
  7. Bak in een pan met wat solo de stukjes spek licht aan.
  8. Giet de melk van de uitjes en dep droog met wat keukenpapier. Laat in een pan wat boter smelten en doe hierin de uitjes. Strooi er de suiker over en laat karameliseren. Doe er dan ook de champignons bij. Voeg dit en het spek bij de ragout een 20 tal min voor hij klaar is.
  9. Roer af en toe nog eens om.
  10. Indien men wenst kan men de saus nog wat binden met maizena.
  11. Voor het opdienen bestrooien met fijn gehakte peterselie.
  12. Smakelijk!!
kookmeisje