hinderagout

123 120 3 5
Aantal personen:
  • 600 gram hindevlees
  • 1 grote sjalot
  • 1/2 wijnglas rode wijn
  • 3 wortels
  • 2 stengels selder
  • 1 blad laurier
  • vleeskruiden
  • marjolein
  • fijne tuinkruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 potje wildfond
  • 2 koffielepels kalfsfond in poedervorm
  • 2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  1. voorbereiding
  2. kuis de stengels selder en snijd deze klein
  3. kuis de wortels en snijd deze in dunne reepjes
  4. pel de sjalot
  5. kuis de paprika en snijd deze in reepjes
  6. versnijd het hindevlees in blokjes
  7. bereiding
  8. stoof de versnipperde sjalot in een hete pan met boter
  9. als deze glazig word blus je met de rode wijn
  10. en laat even nasudderen in de pan
  11. giet dan de pan in een pot waar je mee kunt stoven
  12. bakl het vlees in dezelfde pan langs alle kanten bruin en doe er vleeskruiden op
  13. doe het daarna in de pot
  14. doe er de wildbouillon bij
  15. de groentjes, en de zilveruitjes,
  16. en de 2 lepels kalfsfond in poedevorm
  17. zet het vlees onder met beetje water
  18. laat dit 2 uur sudderen
  19. als de ragout klaar is kan eventueel de saus nog binden
  20. warm opdienen
  21. smakelijk
pauleke