Hindefilet met veenbessen

28 70 3 5
Aantal personen:
  • 1 hindefilet van +/- 600 GR
  • 400 GR wortelen
  • 400 GR aardappelen
  • 15 GR boter
  • frituurolie
  • 100 GR veenbessen voor de saus
  • 20 GR suiker voor de saus
  • 25 CL room voor de saus
  • 2 EL kalfsfond voor de saus
  1. Schil de wortels en snij ze in stukjes van 4CM. Laat ze 20 minuten koken in gezouten water. Giet af en leg opzij.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1CM. Frituur de aardappelblokjes 5 Minuten op 160°C en leg opzij.
  3. Warm de oven voor op 160°C.
  4. Warm de veenbessen op met de suiker, voeg de kalfsfond en de room toe en kruid genereus met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen.
  5. Smelt het klontje boter in een pan en bak de hindefilet goudbruin. Kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de oven.
  6. Bak de aardappelen nog 2 minuten in de hete olie. Warm de compote op.
  7. Snij de hindefilet voor, en serveer op de warme borden.
  8. Giet er de saus over en schik er de groenten rond.
NelekeP