Hete kip met komkommersalade.

9 30 2 5
Aantal personen:
  • 350 gr witte rijst
  • 2 komkommers
  • 2 el witte wijn azijn
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 2 el olie
  • 100 ml ketjap manis
  • 50 ml ketchup
  • 4 el pindakaas
  • 2 el sambal ( of minder naar smaak)
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
  4. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat.
  5. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
  6. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven
  7. Serveertips
  8. Serveer de hete kip met rijst en komkommersalade Lekker met kroepoek en een koel biertje om d "brand "te blussen.
Love to Cook