Hete bliksem

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram appel (3 grote Elstar)
  • 400 gram aardappel
  • 400 gram gehakt (kip, varken, rund, .....)
  • pezo
  • kurkuma
  • kaneel
  • zwarte peper
  • muskaatnoot
  • melk
  • bloemkool (evt.)
  • vetstof
  • chapelure
  1. Zet de oven op 180°
  2. Snij de appels in kleine blokjes (schil mag er aan blijven). Kruid met kaneel, kurkuma en zwarte peper. Stoof gaar met wat vetstof en water.
  3. Kook de aardappelen (met bloemkool) gaar in melk. Maak er een puree van. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Bak het gehakt rul in wat vetstof.
  5. Leg het gehakt in een ovenschotel (evt. eerst invetten met een vetstof), daarboven de appels en als laatste een laag puree. Bestrooi naar keuze met chapelure. Zet nog een kwartiertje in de oven op 180°
nicky.wouters