Hete Bliksem

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr (Puree) Aardappelen
  • 400 gr Appelcompote
  • 500 gr Gehakt (Gekruid kalfs-varken)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 10 cl Melk
  • 10 gr solo bakboter
  • solo vloeibaar
  • Muskaatnoot
  • Peper
  • Zout
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  2. Kook de aardappelen gaar.
  3. Doe terwijl wat solo vloeibaar in een pan en bak het gehakt.
  4. Leg het gebakken vlees onderaan in een ovenschotel.
  5. Leg daarop een volledige laag appelcompote.
  6. Zet terwijl een kleine kookpan op het vuur en warm er de melk en boter in op.
  7. Kruid op het einde de vloeistof met muskaatnoot, zout en peper.
  8. Plet de aardappelen tot puree.
  9. Giet geleidelijk de vloeistof bij de aardappelen tot je een mooie puree krijgt.
  10. Zorg dat de aardappelen niet te lopend zijn.
  11. Smeer de puree over de appelcompte zodat deze niet meer te zien is.
  12. Werk af met Parmezaanse kaas.
  13. Zet nog 20 minuten op 180°C in de oven.
reinerdbuekens