hespengebraad-met-venkel-sinaasappelsausje

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg hespengebraad
  • 1.5 stuk venkelknol
  • 2 stuk sinaasappel
  • 2 el boter
  • 1.5 dl rode rode wijn
  • peper zout satekruiden
  • https://www.colruyt.be/nl/recept/hespengebraad-met-venkel-sinaasappelsausje
  1. Schik het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter in nootjes over. Schuif gedurende ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. Sprenkel 1 dl rode wijn over het gebraad en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. bakken op 180 °C. Bedruip regelmatig met braadvocht.
  3. Bereid ondertussen de saus. Verhit 1 eetl. boter en laat de sjalot even bakken. Voeg de fijngesneden venkel toe en laat al roerend even stoven.
  4. Giet er het sinaasappelsap bij, de kalfsfond en nog 1/2 dl rode wijn. Kruid met peper en zout en satekruiden
  5. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Zodra het vlees gaar is, voegt u het braadvocht toe aan de saus. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.
  6. Afwerking
  7. Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met aardappelnootjes of kroketten.
  8. Tip
  9. Hebt u het liever wat zoeter? Probeer dan deze variant met druifjes: vervang de rode wijn door rode porto en de venkel door druifjes (410 g, blik). Laat de saus wel maar 5 min. suderen in punt 5.
  10. Serveertip
  11. Voor een extra feestelijke presentatie: kook 4 venkelblaadjes apart beetgaar in lichtgezouten water (± 5 min.). Vul met de sausbereiding.
filoeke