Hesp - kaasbrood

13 70 4 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr geraspte oude kaas ( bij voorkeur oud amsterdam )
  • 75 gr gerookte hesp , fijngesneden
  • 75 gr boter , in kleine blokjes
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder ( sterk )
  • 1.5 dl volle melk
  • 2 eieren
  1. Vet een broodvorm ( inhoud 4.5 dl ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Zeef de bloem , het bakpoeder , het zout en het paprikapoeder boven een grote mengkom en kneed de boter er met je vingertoppen door tot fijn broodkruim en voeg de hesp en de kaas erbij .
  3. Meng de eieren en de melk door de droge ingrediënten tot een stevige massa en doe het deeg in de vorm .
  4. Bak het brood 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C tot het mooi gerezen en goudbruin is .
  5. Laat even koelen in de vorm ( 5 tal min ) , stort uit op een rooster en laat dan volledig afkoelen alvorens aan te snijden .
  6. Best de dag zelve eten , niet lang houdbaar ( max 2 dagen ) .
  7. Eet smakelijk :)
troubs