Hertoginnensoep

7 20 5 5
Aantal personen:
  • 2 middelgrote uien
  • 25 gr vetsstof
  • 35 gr bloem
  • 2 à 3 kippenbouillionblokjes
  • 8 dl water
  • 7 dl melk
  • 35 gr diepvrieskervel
  • 1 à 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  1. -uien kuisen en zéér fijn snijden
  2. -De uien aanstovern in vetstof
  3. -Bestrooien met de bloem en langzaam bevochtigen met het heet water
  4. -Bouillionblokjes toevoegen en 10min. laten koken
  5. -Ondertussen de melk opwarmen (niet koken!)
  6. -Kervel en peterselie bij de melk voegen en nog even mixen
  7. -Mengsel van melk en soep bij elkaar voegen
  8. *DEZE SOEP NIET MEER LATEN KOKEN ANDERS GAAT ZE SCHIFTEN!
  9. -De soep op smaak brengen met peper en zout
  10. Presentatie : Serveer in warme soepkommetjes en garneer met gehakte peterselie.
  11. TIP : Deze soep kan men ook maken met spinazie en opdienen met gemalen kaas.
  12. stukjes kip of reepjes gesnipperd herta hesp , geven ook een fijnere smaak aan deze soep.
  13. Smakelijk!!!
klarelietje