Hertensteak met champignons

19 35 2 5
Aantal personen:
  • 4 hertensteaks, elk 250 gr
  • 400 gr kleine champignons
  • 15 cl room
  • calvados
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Borstel de champignons schoon en snij in 2, grote champignons in 4.
  2. Bak de champignons in 1 eetlepel hete solo en kruid met pezo.
  3. Bak de steaks in een andere pan in een eetlepel hete solo, ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant, kruid met pezo.
  4. Let wel, de steaks moeten binnenin nog roze zijn.
  5. Haal het vlees uit de pan, leg het op een warm bord en dek af met aluminiumfolie, laat even rusten.
  6. Verwijder overtollige vetstof uit de pan, doe een flinke scheut calvados en de room in de pan, laat inkoken, kruid met pezo.
  7. Schik de champignons op 4 warme borden, leg daarop het vlees en nappeer met de saus.
  8. Serveer met kroketjes of gebakken aardappelen.
Victor S.