Hertenkalfragout met krieken

3 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg hertenkalfragout
  • 680 gram ontpitte noordkrieken
  • 4 dl wildfond
  • 37,5 cl kriekenbier
  • 2 uien
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper
  • zout
  1. Smelt 2 eetlepels boter in een stoofpot en bak 1 kg hertenkalfragout aan alle kanten goudbruin.
  2. Voeg 2 in ringen gesneden uien en 2 eetlepels bloem en laat nog even bakken. Kruid goed met peper en zout.
  3. Giet langs de rand van de stoofpot 37.5 cl kriekenbier en de siroop van 680 gram ontpitte noordkrieken en 4 dl wildfond bij het vlees.
  4. Voeg 2 takjes verse tijm en 2 blaadjes laurier toe en laat 1u30 à 2u sudderen op een matig vuur.
  5. Voeg de krieken toe en laat nog even op het vuur staan.
Pascal Claessens