Hertenbiefstuk met Bordelaisesaus

49 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 Hertenbiefstukken
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  • Bordelaisesaus
  • 4 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 bakje magere spekblokjes
  • 3 takjes tijm
  • 20 cl rode wijn (Bordeaux)
  • 15 cl water
  • 1 vleesbouillonblokje
  • rode peperbolletjes
  1. Maak de Bordelaisesaus: Spekjes aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met pezo. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen. Saus aandikken en afwerken met rode peperbolletjes.
  2. Vlees bakken: Laat de solo smelten in een pan op een hoog vuur. Als de boter niet meer schuimt, de hertenbiefstuk langs beide kanten mooi aanbraden. Niet in prikken, want dan verliest de steak zijn vocht en droogt ie uit. Kruiden met pezo. De steak op een bord schikken en de saus erbij serveren.
  3. Lekker met gebakken oesterzwammen, en denaardappeltjes.
Victor S.