HERTEKALFFILET MET DUO VAN GROENTEN EN PORTOSAUS

13 60 4 5
Aantal personen:
  • 1 EL BOTER
  • 600 GR HERTEKALFFILET
  • PEPER EN ZOUT
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 1/2 dl porto
  • 2 dl wildfond
  • kroketten
  • miniwortelen
  • minibloemkolen
  1. smelt 1 el boter in een pan en bak 600 gr hertenkalffilet aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Smelt 1 el boter en stoof 2 fijgesnipperde sjalotten glazig. Giet er 1/2 dl porto bij en laat volledig verdampen. Voeg 2 DL wildfond toe en laat inkoken tot een saus. Snij de hertenkalffilet in dunne sneden, bedruppel met de portosaus en serveer met geglaceerde miniwortelen, minibloemkolen en kroketten
NelekeP