Herfststoofpotje

295 90 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 aardappelen
  • 1 blaadje laurier
  • 1 flesje donker bier (bv. Leffe)
  • 250 g gezouten spek, in stukjes
  • 5 jeneverbessen
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Vlees, verkruimeld
  • peper
  • 400 g rundvlees, in blokjes
  • 8 sjalotten
  • 250 g spruitjes
  • 1 l water
  • 2 wortelen
  1. Neem een grote stevige (gietijzeren) kookpot en bak het spek goudbruin.
  2. Haal het uit de pot en zet even apart.
  3. Bak het rundvlees in het spekvet aan alle kanten mooi bruin. Kruid met de bouillonblokjes en laat even meebakken. Blus met het water en laat een 1/2 uurtjes sudderen.
  4. Doe alle kruiden en groenten in de pot en schenk het bier erover.
  5. Laat nog 1 uurtjes zachtjes sudderen.
Solo